Judetul Mures se situeaza pe locul al doilea, dupa Bucuresti, in ceea ce priveste numarul cadrelor didactice care urmeaza sa fie disponibilizate, a anuntat joi presedintele Federatiei Sindicatelor din Invatamant ‘Spiru Haret’ Mures, Ioan Sacarea.

El a spus ca numarul cadrelor didactice care ar urma sa fie disponibilizate in judetul Mures a crescut de la 205, cate erau prevazute in Ordonanta de Urgenta 114/2009, la 588 de persoane, potrivit ultimelor date furnizate de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

Liderul sindical a precizat ca ministerul a comunicat alte masuri, printre care ar fi existenta unei singure scoli cu personalitate juridica intr-o comuna, regruparea claselor sub efectiv si predarea educatiei fizice de invatator.


”S-a facut o centralizare la nivel de sindicat privind personalul didactic care ar putea fi disponibilizat prin reduceri de clase si comasari la nivel de scoli, tinand cont si de faptul ca vor mai fi alocate niste microbuze pentru transportul elevilor, acolo unde se va recurge la comasari, dar numarul total ajunge la maximum 300 de persoane. (…) Prin OUG 114/2009 erau 205 persoane, iar acum ne-a comunicat 588 ministerul. Sunt cifre facute ‘pe genunchi” – a afirmat liderul Sindicatului ‘Spiru Haret’ Mures. AGERPRES