univ_cuza_is.jpgUniversitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi va scoate la admitere 5743 de locuri de la buget, dintre care 3325 pentru studii de licenţă, 2100 pentru studii de master şi 268 pentru studii de doctorat.

La acestea se adaugă 35 de locuri prevăzute special pentru candidaţii de etnie romă care doresc să urmeze o faculte şi 15 locuri pentru tinerii de origine etnică din Republica Moldova, absolvenţi de studii liceale în România.

Admiterea la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi se va desfăşura în perioada 12-17 iulie, selecţia candidaţilor realizându-se, în mare parte, pe baza dosarelor de concurs. Absolvenţii de liceu vor putea opta pentru 77 de programe de studii de licenţă în ştiinţe umaniste, ştiinţe exact, ştiinţe ale naturii, ştiinţe sociale şi politice şi ştinţe economice.

Absolvenţii de facultate se pot înscrie la unul dintre cele 136 de programe de master ale Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” în aceeaşi perioadă: 12-17 iulie. Locurilor de la buget li se vor adăuga peste 10.000 de locuri disponibile pentru studii cu taxă, pentru ciclul de licenţă şi cel de masterat.

Numărul final de locuri la buget scoase la concurs de fiecare facultate în parte va fi stabilit în următoarea şedinţă a Senatului Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” şi vor fi afişate pe site-ul admitere.uaic.ro, de pe care candidaţii şi părinţii lor pot afla cele mai proaspete informaţii legate de admiterea din iulie 2010.