Aproape 7.000 de locuri la admiterea de la UAIC Iaşi

univ_cuza_is.jpgReprezentanţii Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi susţin că, de luni, va începe concursul de admitere la toate cele 15 facultăţi din cadrul instituţiei de învăţământ superior.
Rectorul Vasile Işan a afirmat că pentru anul universitar 2011 – 2012 absolvenţii de liceu care au reuşit să treacă de examenul de Bacalaureat se vor putea înscrie pe unul dintre cele 6.860 de locuri, pentru aproape 100 de programe de studii de licenţă. Dintre acestea, 3.360 sunt locuri la buget, iar 3.500 sunt cu taxă.

Conform sursei citate, concursul de admitere va avea loc în perioada 11 – 16 iulie, respectiv 12 – 15 septembrie pentru locurile rămase libere după prima sesiune. Admiterea este organizată, la majoritatea facultăţilor, sub forma concursului de dosare, singura excepţie fiind la Facultatea de Drept, unde candidaţii vor susţine, începând din acest an, o probă la disciplina Limba română ce va reprezenta 50 la sută din media finală.

De anul anul acesta, candidaţii vor avea la dispoziţie şi patru specializări în limbi străine – Administrarea afacerilor, Informatică şi Matematică (în engleză – n.r.), respectiv Geografia turismului (în limba franceză – n.r.). Pentru aceste specializări, candidaţii vor prezenta la înscriere un certificat de competenţe lingvistice eliberat de o instituţie recunoscută de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului. În lipsa unui astfel de document, vor susţine o probă de competenţă lingvistică notată cu admis/ respins.

De asemenea, la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor, unde sunt 821 de locuri fără taxă, 1.145 de locuri cu taxă, înscrierea se poate face şi online, pe baza unor copii scanate ale actelor, împreună cu chitanţa care dovedeşte plata taxei de înscriere. Printre cele 6.860 de locuri scoase la admitere, conducerea UAIC pune la dispoziţie şi 40 de locuri finanţate de la bugetul de stat pentru candidaţii de etnie romă şi 33 de locuri pentru candidaţii din Republica Moldova care au terminat un liceu în România. Candidaţii moldoveni se mai pot înscrie şi pe unul dintre locurile cu taxă scoase la concurs, indiferent dacă au terminat liceul în România sau Republica Moldova. AGERPRES