Aproape jumătate din locurile pentru studii de licenţă, de la admiterea la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS), sunt fără taxă, fiind vorba de 1.680 de locuri subvenţionate, potrivit unui comunicat de presă.

Universitatea ‘Lucian Blaga’ din Sibiu va scoate la concurs un număr de 5.193 locuri pentru studiile de licenţă şi masterat, în sesiunea vară 2017. Dintre acestea, 3.288 sunt locuri pentru studii de licenţă, 1.680 reprezentând locuri subvenţionate (fără taxă). Pentru studiile de masterat vor fi alocate 1.905 de locuri (923 locuri bugetate). În plus, pentru Învăţământ la Distanţă şi Frecvenţă Redusă vor fi scoase la concurs 1.030 locuri pentru învăţământul de licenţă şi 345 la master„, se arată în comunicat.

Cele mai multe locuri, 880, vor fi disponibile la Facultatea de Inginerie, la Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane vor fi 605 locuri, iar la Facultatea de ştiinţe Economice, 391 locuri.

Pentru anul universitar 2017-2018, sunt disponibile un număr de 75 de locuri pentru programele de licenţă şi 20 la master, existând, de asemenea, locuri special pentru romi.

Toate specializările Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu sunt acreditate şi autorizate să funcţioneze de către Ministerul Educaţiei Naţionale. De altfel, la ultima evaluare a Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS), Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu a primit cel mai înalt calificativ – Grad de Încredere Ridicat.

Înscrierile la facultăţile din cadrul ULBS vor începe, în majoritatea cazurilor, în 10 iulie. Calendarul admiterii pentru fiecare specializare în parte poate fi consultat la adresa http://www.ulbsibiu.ro/ro/admitere/2017/documente/Calendar_admitere_2017_ULBS_v02.pdf

Cei care doresc să se înscrie la una din specializările oferite de facultăţile din cadrul instituţiei de învăţământ superior au la dispoziţie oferta educaţională completă pe site-ul Universităţii. AGERPRES