banu_marian.jpgAproximativ 70.000 de elevi și preșcolari din București, din cei peste 230.000, beneficiază de condiții moderne de învățat în urma implementării programului de reabilitare și modernizare al Băncii Europene de Investiții, a declarat inspectorul pe probleme de imagine al Inspectoratului Școlar al Municipiului București (IȘMB), Marian Banu.

„La această dată, comparativ cu anul școlar trecut, avem un plus de pregătire a bazei materiale, în sensul că a înaintat foarte bine programul BEI de reabilitare structurală a unităților de învățământ din Capitală. În program au fost cuprinse 101 unități, dintre care în momentul de față au fost recepționate 56. Sunt în curs de execuție 12 unități; la celelalte unități până la 101 s-au făcut recepțiile parțiale. Programul BEI înseamnă că cel puțin un sfert dintre unitățile din Capitală sunt realizate la standarde europene, sunt asigurate atât din punct de vedere al rezistenței antiseismice, și din punct de vedere al modernizării structurale. S-a transformat rețeaua școlară în funcție de necesitățile didactice”, a explicat Banu.

Potrivit acestuia, cele 56 de școli au mobilier, ateliere, material didactic nou, laboratoare și săli de sport. „Putem spune că un sfert din rețeaua de învățământ preuniversitar a Capitalei este la standarde europene. 70.000 de elevi învață în școli moderne, care răspund necesităților actuale și standardelor europene. Mă refer la laboratoare, spații de școlarizare, săli de sport moderne, cabinete medicale, etc”, a spus inspectorul. AGERPRES