reparatii_scoala.jpgUn număr de 232 de unităţi şcolare din judeţul Vâlcea, din totalul de 681, nu au primit autorizaţia de funcţionare, a declarat, vineri, directorul DSP Vâlcea, dr. Maria Murăruş.

„În urma controalelor efectuate de inspectorii DSP, 232 de unităţi şcolare nu au primit autorizaţia de funcţionare pentru anul şcolar care debutează luni. Dintre acestea, 210 sunt în mediul rural. Principalele motive ale neautorizării sunt – lipsa de apă curentă şi sisteme pentru igiena mâinilor copiilor, grupuri sanitare necorespunzătoare (construcţii improprii, fose nevidanjate, lipsă uşi la cabine, număr insuficient de cabine, neigienizate, nevidanjate), acoperiş deteriorat cu infiltraţii de apă prin plafon şi în sălile de curs, surse de iluminat neprotejate”, a precizat dr. Murăruş.

Printre exemplele oferite de directorul DSP se numără două grădiniţe din Râmnicu Vâlcea care funcţionează în două schimburi, nerespectându-se art.16 ( 2 ) din ord. MS 1955/95 sau grădiniţe din Berbeşti, care funcţionează la parterul unor blocuri de locuit fără se se asigure cubajul pe copil, teren de joacă, număr de obiecte sanitare pe copil. „Un număr de 94 unităţi din localităţile Brezoi, Călimăneşti, Alunu, Boişoara, Buneşti, Bujoreni, Copăceni, nu au solicitat autorizaţie sanitară de funcţionare”, a mai spus directorul DSP. AGERPRES