Aproape un sfert de milion de lei daţi de administraţia locală pentru premierea celor mai buni elevi sibieni

Consiliul Judeţean şi Primăria Municipiului Sibiu au oferit premii în valoare totală de aproape un sfert de milion de lei celor mai buni elevi care au făcut performanţă la olimpiadele şcolare şi al concursurile internaţionale, potrivit datelor oferite de cele două instituţii.

CJ a alocat cei mai mulţi bani pentru recompensarea celor mai buni elevi din judeţul Sibiu, ceea ce înseamnă 126.300 de lei, în timp ce Primăria Municipiului Sibiu a oferit premii în valoare totală de 98.900 lei. CJ şi Primăria Municipiului Sibiu au oferit în total 225.200 de lei pentru premierea celor mai buni elevi din judeţ.

Primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor, a înmânat diplome şi premii în bani unui număr de 423 de elevi care au obţinut primele locuri la concursurile naţionale şi judeţene.

“Se vorbeşte mult despre educaţie în ultima vreme şi sper ca în curând să începem să vedem rezultate pozitive. Îmi doresc ca educaţia din România să depăşească simplele foi cu programa şcolară şi să înceapă să trezească în elevi plăcerea de a citi, de a cunoaşte, spiritul de competiţie care ascute ştiinţa şi, poate cel mai important, să acumuleze în tineri priceperea practică, şi nu teoria seacă. Premianţilor de azi le doresc să rămână la fel de entuziaşti şi creativi, la fel de ambiţioşi şi de curajoşi în a intra în concurs cu ceilalţi, dar mai ales cu ei înşişi, pentru că doar aşa vor deschide posibilităţi pentru viitor”, a declarat primarul Astrid Fodor.

CJ Sibiu va oferi luni, 16 decembrie, premii în valoare de 56.300 de lei unui număr de 103 elevi şi 47 de profesori. În iunie, CJ Sibiu a mai premiat alţi elevi cu rezultate foarte bune, cu suma totală de 70.000 de lei.   Printre elevii care vor fi premiaţi luni de către Consiliul Judeţean Sibiu se numără şi cei trei liceeni de la Colegiul Naţional “Octavian Goga”, Alexandru Rădac, Daniela Marpozan şi Codrin Muntean, care au obţinut medalia de aur şi cea de argint la concursul internaţional “Olimpiada Geniilor” care a avut loc la Universitatea Oswego din SUA. AGERPRES