Aproximativ 100 de elevi şi profesori din 13 ţări sunt prezenţi zilele acestea la Bistriţa pentru a participa la Olimpiada balcanică de informatică pentru juniori şi seniori, organizată de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

Competiţia se desfăşoară în perioada 4 – 8 iulie şi la ea participă câte o echipă formată din doi profesori şi patru elevi din Albania, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Cipru, Grecia, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Serbia, Turcia şi două echipe din România. De asemenea, Croaţia şi Elveţia sunt prezente la această balcaniadă cu statut de invitat.

Echipele României sunt formate din 16 participanţi, dintre care opt la seniori şi opt la juniori, potrivit informaţiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud, Anamaria Leuca. Olimpiada balcanică de informatică pentru seniori a ajuns în acest an la cea de-a 19-a ediţie, în timp ce competiţia destinată juniorilor se află la ediţia a 5-a. Premierea celor mai buni competitori va avea loc vineri, 8 iulie. AGERPRES