profesori in sala.jpgAproximativ 1.000 de cadre didactice s-au înscris până în prezent pentru concursul de directori de unităţi de învăţământ preşcolar, precizează purtătorul de cuvânt al Ministerului Educaţiei, Mirabela Amarandei. Înscrierile au început săptămâna trecută şi se vor desfăşura până pe 2 octombrie.

„Primim zilnic mesaje de susţinere ori întrebări tehnice legate de înscrierea în platformă. Mă bucur să văd numărul mare al celor care cred în acest demers, ca punct esenţial de transformare a şcolii. Aşa cum am mai spus, schimbarea este un efort comun”, susţine Amarandei, într-o postare pe Facebook.

Proba scrisă a concursului va avea loc în data de 12 octombrie, iar interviul şi evaluarea CV-ului se vor desfăşura în perioada 17 octombrie – 17 noiembrie. Rezultatele vor fi afişate pe 18 noiembrie, iar contestaţiile se vor putea depune în perioada 21 – 23 noiembrie. Soluţionarea contestaţiilor şi afişarea rezultatelor finale sunt prevăzute pentru intervalul 24 noiembrie – 9 decembrie. Ultima etapă a concursului – validarea în consiliul de administraţie al inspectoratului şcolar a rezultatelor finale şi transmiterea acestora la minister – este programată în data de 16 decembrie.

Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice (MENCŞ) a anunţat, sâmbătă, publicarea modelelor de itemi pentru proba scrisă a concursului de directori de şcoli. Potrivit ministerului, itemii au fost concepuţi de specialişti în ştiinţele educaţiei şi psihologi şi vizează evaluarea aptitudinilor cognitive şi a competenţelor manageriale. AGERPRES