profesori.jpgAproximativ 2 milioane de euro au de primit 3.400 de cadre didactice din judeţ ale căror drepturi băneşti au fost sistate în perioada 2009-2013, a declarat vicepreşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ Mehedinţi, Mihai Dima.

Potrivit sursei citate, cadrele didactice au acţionat statul în judecată, iar instanţele le-au dat câştig de cauză, situaţie care va obliga autorităţile să le plătească restanţele pentru salariile diminuate cu 25% şi alte drepturi băneşti suspendate.

„Sumele de recuperat vor fi şi mai mari după ce vor fi finalizate toate procesele. Acestea vor trebui acoperite atât de la bugetele ministerului de resort şi ale autorităţilor publice locale”, a afirmat Dima.
Viceliderul sindicatului a mai precizat că o parte din sumele revendicate de cadrele didactice au fost alocate de la bugetul de stat şi urmează să fie încasate de cei în drept, dar din păcate ele se vor acorda eşalonat în următorii patru ani, lucru ce îi nemulţumeşte pe aceştia. AGERPRES