targ_educational.jpgAproximativ 200 de expozanti sunt prezenti la cea de-a 10-a editie a Targului de oferte educationale organizata la Palatul National al Copiilor in perioada 7-10 mai.

Dintre acestea, 106 sunt licee de stat din Bucuresti, 88 sunt unitati particulare de invatamant, gradinite si licee, o firma de uniforme scolare, trei agentii de turism.

”Consider ca este foarte importanta organizarea acestui eveniment, anul acesta sunt modificari, in sensul ca pentru anul scolar 2009-2010 s-au alocat numai locuri pentru licee si pentru scoli de arta si meserii”, a spus inspectorul general Mihaela Florescu.

Ea a precizat ca pe toata perioada targului, intre orele 16,00-18,00, parintii si elevii aflati in clasa a VIII-a pot primi informatii despre admitere de la membrii ai Comisiei municipale de admitere.

Cu prilejul expozitiei de oferte educationale, liceele tehnice au lansat in premiera un filmulet realizat de elevii acestor institutii de invatamant. Organizatorii se asteapta ca in cele patru zile ale targului sa treaca pragul peste 7.000 de vizitatori. Oferta gradinitelor prezente la targ este diversa – cel mai ieftin program scurt costa 100 de euro si cel mai scump peste 300 de euro. In acest an scolar sunt inscrisi 13.180 de elevi de clasa a VIII-a. Un numar de 16.010 locuri de liceu sunt oferite pentru Municipiului Bucuresti, dintre care 13.394 la zi, restul la frecventa redusa, seral si an de completare.

„Oferta e generoasa, avem suficiente locuri, nimeni nu poate spune ca este o problema in acest sens”, a spus inspectorul pe probleme de imagine al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, Marian Banu.