ene gabriela.jpgAproximativ 2100 de elevi vâlceni sunt aşteptaţi să se înscrie în clasa pregătitoare în anul şcolar 2012-2013, a precizat inspectorul general al ISJ Vâlcea, prof. Gabriela Ene.

În context, ea a declarat că părinţii care doresc să-şi înscrie copiii la şcolile preferate o pot face fără probleme în etapa a doua. „Mare problemă care a fost dezbătută era în privinţa acelor şcoli vedetă, unde anumiţi părinţi ţin morţiş să-şi înscrie copii. Este o falsă problemă din punctul meu de vedere şi destul de obtuz văzută această clasificare între scoli normale şi şcoli vedetă”.

„Până la urmă toate şcolile sunt la fel, eu am altă opinie, în sensul că trebuie dată o şansă şi dascălilor tineri, nou intraţi în sistem. În fine, părinţii care vor totuşi să-şi înscrie copii la anumite şcoli preferate, o pot face în etapa a doua şi sunt convinsă că vor fi locuri suficiente”, a declarat Gabriela Ene.

Gabriela Ene a mai adăugat că nu s-au întâmplat evenimente de genul „divorţuri sau vize de flotant” cu scopul de a facilita înscrierea unul copil la o altă şcoală pentru care nu era iniţial arondat. AGERPRES