profesori_invatand.jpgAdjunctul Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava, Vasile Monacu, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că aproximativ 220 de profesori suceveni vor susţine testul Cambridge de limba engleză, în cadrul proiectului ”Dezvoltare de competenţe cheie de comunicare în limba engleză pentru personalul didactic nefilolog”.

Monacu a precizat că profesorii suceveni au participat săptămânal, începând cu luna martie, la cursuri de limba engleză, fiind pregătiţi de zece formatori.

”Profesorii s-au pregătit conştiincios, primind şi efectuând teme acasă precum elevii lor de la clasă. În momentul de faţă, suntem în faza în care ne apropiem de finalizarea primei serii din cadrul proiectului care, în decembrie, va susţine examenul de certificare Cambridge. Jumătate din profesori vor merge pe nivelul avansat, iar jumătate pe nivelul mediu”, a spus Monacu.

Potrivit adjunctului IŞJ Suceava, din luna ianuarie 2012, în cadrul aceluiaşi proiect, alţi profesori nefilologi vor avea ocazia să se pregătească la limba engleză şi să susţină acelaşi tip de testare. AGERPRES