sindicat-fsli.jpgAproximativ 40 de cadre didactice afiliate Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) au protestat, marţi, timp de două ore, în faţa Prefecturii Prahova, profesorii solicitând demisia preşedintelui Traian Băsescu, organizarea de alegeri anticipate şi demararea discuţiilor cu sindicatele.

Potrivit preşedintelui sindicatului ‘Şcoala Prahovei’, Gheorghe Giurumescu, manifestanţii s-au arătat nemulţumiţi de faptul că în 45 de localităţi din judeţ profesorilor nu li se decontează abonamentele pentru navetă, dar şi de neplata câştigurilor obţinute în instanţă prin hotărâri judecătoreşti.

‘Ne-am strigat problemele şi of-ul nostru. Am solicitat ca noul guvern să renunţe la asumarea răspunderii pe Legea educaţiei, pe cea a salarizării şi pe dialogul social şi să fie demarate discuţii cu sindicatele. De asemenea, am depus la Prefectură un document cu 45 de localităţi în care nu se plătesc abonamentele cadrelor didactice, fapt care face ca profesorii, în special cei tineri, să renunţe la învăţământ. O altă nemulţumire este legată de neplata drepturilor câştigate în instanţă, precum al 13-lea salariu sau primele de vacanţă’, a declarat Giurumescu.

Profesorii au cerut organizarea de alegeri anticipate şi demisia şefului statului, Traian Băsescu. Acest protest a fost organizat independent de acţiunile care au avut loc, în ultimele săptămâni, în centrul municipiului Ploieşti. AGERPRES