sigla minister educ.jpgMinisterul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, a lansat marţi proiectul strategic „Organizarea interdisciplinară a ofertelor de învăţare pentru formarea competenţelor cheie la şcolarii din clasele I-IV” – program de formare continuă de tip „blended learning” pentru cadrele didactice din învăţământul primar’.

Proiectul cu o durată de 36 de luni are ca obiectiv general îmbunătăţirea accesului şi a participării cadrelor didactice din învăţământul primar la oportunităţi de formare continuă, bazate pe resurse digitale şi pe cursuri de tip ‘blended learning’, în vederea susţinerii formării de competenţe cheie la şcolarii mici, prin organizarea interdisciplinară a ofertelor de învăţare.

Directorul Unităţii de Implementare a Proiectelor Finanţate din Fonduri Structurale din cadrul MECTS, Codrin Doru Lungu, a precizat cu ocazia lansării programului că acesta este destinat cadrelor didactice din învăţământul primar. Lungu a spus că prin implementarea proiectului se va realiza o cercetare aplicativă de diagnoză realizată pentru analiza nevoilor de formare a cadrelor didactice din grupul ţintă, o platformă online, un program de formare „Organizarea interdisciplinară a ofertelor de învăţare pentru formarea competenţelor cheie la şcolarii mici”.

Totodată, 5.000 de cadre didactice din cursul primar selectate vor participa la programul de formare continuă, vor fi formaţi 96 de formatori naţionali (12 formatori pe regiune) şi vor fi predate 5 cursuri de formare continuă pentru cadre didactice din cursul primar cu elemente de tip ‘blended learning’, proiectate/dezvoltate curricular. Alături de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, în derularea acestui proiect vor participa Universitatea Bucureşti, Case ale Corpului Didactic din Bucureşti, Dolj, Brăila, Caraş-Severin, Iaşi, Cluj, Argeş, Braşov.AGERPRES