profesor.jpgAproximativ 6.000 de cadre didactice – 4.500 din Bucureşti şi 1.500 din judeţul Călăraşi – vor fi formate în cadrul unui proiect privind dezvoltarea capacităţii de a utiliza metode interactive de predare-învăţare şi TIC (Tehnologia Informării şi Comunicării).

Dintre cei 6.000 de profesori, 900 sunt din învăţământul preşcolar, 900 din învăţământul primar, 1.000 din învăţământul profesional şi tehnic, 2.400 din învăţământul secundar inferior, 800 din învăţământul secundar superior.

„Obiectivul general al proiectului este acela de îmbunătăţire a accesului şi a participării cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar din Bucureşti şi Călăraşi la oportunităţi de formarea iniţială şi continuă prin dezvoltarea capacităţii de a utiliza metode interactive de predare-învăţare şi TIC pentru asigurarea unui învăţământ de calitate”, a declarat marţi, cu prilejul lansării proiectului „Programul TIC şi strategie didactică integrat şi inovativ de formare profesională continuă a personalului didactic din regiunile Bucureşti-Ilfov şi Sud Muntenia”, managerul Florina Pişleagă.


Totodată, în cadrul proiectului se are în vedere şi proiectarea şi implementarea curriculumului centrat pe competenţe. Proiectul se va desfăşura pe o perioadă de 36 de luni, iar pe toată durata acestuia se va monitoriza şi se va evalua desfăşurarea programelor de formare profesională a cadrelor didactice. Florina Pişleagă a precizat că valoarea totală eligibilă a proiectului este de 19.719.573 lei, din care finanţarea nerambursabilă reprezintă 15.578.462, 67 lei. „Sperăm că această activitate din cadrul proiectului să fie benefică atât pentru elevi, cât şi pentru profesori”, a afirmat inspectorul general-adjunct al Municipiului Bucureşti, Monica Cristina Anisie.


La rândul său, inspectorul general al ISJ Călăraşi, Constantin Tudor, a susţinut că aproape jumătate dintre cadrele didactice calificate din judeţul său vor fi incluse în program. „În momentul de faţă avem peste 1.500 de înscrieri. Proiectul trezeşte interes şi vine în sprijinul cadrelor didactice”, a spus inspectorul. AGERPRES