iosifescu_serban.jpgAproape 60.000 de copii sunt cuprinsi in sistemul de invatamant romanesc preuniversitar particular, in institutii acreditate si/sau autorizate, a declarat presedintele Agentiei Romane de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Preuniversitar (ARACIP), Serban Iosifescu.

Potrivit acestuia, mai mult de jumatate (60%) sunt copii de gradinita. Serban Iosifescu a precizat ca au depus dosare de autorizare provizorie aproximativ 700 de unitati scolare din toata tara.

Conform site-ului ARACIP, in intreaga tara functioneaza, cu acreditare, 35 de unitati de invatamant preuniversitar particular la nivel prescolar, 17 unitati de invatamant preuniversitar particular pe segmentul primar, 6 pe cel gimnazial si 4 pe segmentul de scoli de arte si meserii. In Bucuresti, sunt acreditate 5 gradinite – „Arc-en-Ciel”, „Happy Planet Kids”, „Lauder-Reut”, „Scoala Genesis”, „Gradinita Mea”; 3 unitati pe invatamantul primar – „Scoala Genesis”, Scoala Primara „Lauder-Reut”, Scoala „Mea” si Scoala de Arte si Meserii „Spiru Haret”.