educatoare.jpgPeste 37.000 de solicitări au fost făcute pentru cele 31.500 de locuri în grădiniţele bucureştene pentru anul şcolar 2010-2011, potrivit datelor centralizate de Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (IŞMB). În Bucureşti, în ultimii trei ani, numărul locurilor în grădiniţe a fost suplimentat cu 5.500, dar continuă să existe un deficit. În sectorul 3 vor fi date în folosinţă, în acest an, circa 800-900 locuri noi în grădiniţe.

„Planul de şcolarizare pentru grădiniţe a crescut în ultimii patru ani de la 26.000 la 31.500”, a declarat inspectorul de imagine, Marian Banu. Potrivit acestuia, dacă în Bucureşti s-ar fi construit în ultimii cinci ani cât în trei ani, în prezent toate cererile ar fi fost acoperite.

„Acum patru-cinci ani erau 10.000 de solicitări fără locuri în grădiniţe, iar acum numărul locurilor a scăzut. Suntem obligaţi să înscriem mai mulţi copii în grupă, deşi numărul optim este de 20. Repartiţia grădiniţelor nu este egală în spaţiul Bucureştiului, astfel încât se creează presiune pe unele grădiniţe ca număr de solicitări”, a explicat Banu.

Potrivit acestuia, perioada petrecută de un copil în grădiniţă este esenţială în formarea acestuia şi în asimiliarea de cunoştinţe. „Trebuie să onorăm cât mai multe cereri, de asta suntem nevoiţi să depăşim numărul cu aproximativ şase-opt copii pe grupă”, a explicat reprezentantul IŞMB. AGERPRES