reciclare selectiva.jpgUn număr de 8.929 de elevi şi 351 de cadre didactice din 28 de judeţe s-au înscris la o nouă ediţie a ECOlimpiadei şi au solicitat auxiliarul curricular „Învăţăm să reciclăm ambalajele”.

„Pentru al treilea an consecutiv, Eco-Rom Ambalaje, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, aduce proiectul educaţional ECOlimpiada elevilor în şcolile din România, unde 8.929 de elevi şi 351 de cadre didactice s-au înscris în competiţia ecologică şi au solicitat auxiliarul curricular ‘Învăţăm să reciclăm ambalajele’. Manualul educaţional este oferit gratuit de către iniţiatorii proiectului, Eco-Rom Ambalaje şi Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, în toate cele peste 159 de şcoli înscrise în program, cu scopul de a întâmpina elevii cu noi informaţii esenţiale privind colectarea separată şi reciclarea deşeurilor de ambalaje”, se arată într-un comunicat de presă al Eco-Rom Ambalaje.

Astfel, prima etapă a programului ECOlimpiada are caracter didactic şi propune o serie de lecţii educative despre protecţia mediului înconjurător – în timp ce în a doua etapă participanţii îşi evaluează cunoştinţele într-un concurs de lucrări scrise. „Competiţia îi determină pe copii să aibă rezultate cât mai bune şi, în acelaşi timp, dinamizează şi simplifică procesul de învăţare. Astfel, am creat un program educaţional complex, un fel de olimpiadă naţională pe teme de reciclare a ambalajelor, care urmăreşte să îi determine pe cei mici să fie responsabili cu resursele naturale. Le dorim mult succes participanţilor de anul acesta”, a declarat directorul general al Eco-Rom Ambalaje, Sorin Cristian Popescu.

Prima fază a programului se desfăşoară în perioada 19 ianuarie – 21 martie 2015, când toţi cei 8.929 de participanţi vor parcurge, sub îndrumarea cadrelor didactice, manualul ‘Învăţăm să reciclăm ambalajele’ şi vor realiza câte o compunere cu principalele învăţături deprinse din auxiliar.
Compunerile vor fi notate de către învăţătorii de la clasă care vor nominaliza cea mai bună lucrare în etapa finală a competiţiei, înregistrând-o pe site-ul www.colecteazaselectiv.ro. Un juriu format din reprezentaţii Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice şi Eco-Rom Ambalaje vor face o ultimă departajare din punct de vedere al originalităţii, al respectării normelor de redactare şi a temei propuse. Totodată, compunerile pot fi evaluate şi prin vot unic, în perioada 20 aprilie – 10 mai. La final, elevii care au redactat cele mai reuşite lucrări, alături de cadrele didactice implicate, vor fi premiaţi.
Programul educaţional ECOlimpiada elevilor se desfăşoară la nivel naţional încă din 2012 şi îşi propune familiarizarea elevilor din clasele a III-a cu procesul de colectare separată a deşeurilor de ambalaje şi cu cel de reciclare. Datorită performanţelor foarte bune înregistrate în primele două ediţii, unde aproximativ 33.593 de elevi şi 1.359 de cadre didactice din 58 de oraşe au răspuns pozitiv proiectului ECOlimpiada elevilor, programul continuă şi anul acesta, fiind extins în alte 29 de noi localităţi din România. AGERPRES