Aproximativ 99% din posturile didactice existente la nivelul judeţului Brăila sunt ocupate de personal calificat, potrivit informaţiilor furnizate miercuri, în şedinţa Colegiului Prefectural, de şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Brăila, Cătălin Canciu. Potrivit unui raport prezentat de Cătălin Canciu, catedrele sunt ocupate în proporţie de 98,97 % de personal calificat, înregistrându-se astfel o creştere la capitolul personal calificat faţă de anul şcolar precedent.

În anul şcolar 2015-2016, la nivelul judeţului Brăila personalul necalificat ocupă doar 74 de posturi didactice, dintre care 14 în învăţământul preşcolar, 21 în învăţământul primar şi 39 în învăţământul gimnazial şi liceal.

Din totalul de 3.539 posturi didactice existente la nivelul judeţului Brăila, 317 posturi au fost ocupate prin cumul sau plată cu ora de către titulari, suplinitori calificaţi, pensionari şi în foarte puţine cazuri de suplinitori necalificaţi. În urma pensionării, din sistem au ieşit anul acesta 152 cadre didactice titulare, zece cereri fiind pentru pensionare anticipată, şapte pentru pensionare anticipat parţială şi 135 pentru pensionare la limită de vârstă.

La nivelul judeţului Brăila, în anul şcolar 2015-2016 funcţionează 284 de unităţi de învăţământul preuniversitar de stat. AGERPRES