transport scolar.jpgAproximativ cinci mii de elevi harghiteni nu au mai primit banii pentru decontarea cheltuielilor cu naveta din luna decembrie a anului trecut, nemulţumirile în rândul părinţilor fiind foarte mari.

Contabilul şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean Harghita, Csukas Lekente, a declarat marţi că ultimii bani alocaţi pentru naveta elevilor au venit în a doua parte a lunii decembrie 2012, iar de atunci cei aproximativ 5.000 de elevi harghiteni aşteaptă să primească aceste fonduri.

Anul trecut, în Harghita, s-au plătit aproximativ 3,1 milioane de lei pentru naveta elevilor, iar datoria acumulată în ultimele luni se ridică la 1,5 milioane de lei. Potrivit sursei citate, părinţii sunt foarte nemulţumiţi şi sună periodic la Inspectoratul Şcolar ameninţând uneori că nu-şi mai lasă copii la şcoală.

Situaţia este mai dificilă pentru familiile care plătesc naveta pentru doi sau trei copii, existând multe cazuri, mai ales în rândul elevilor de liceu, în care distanţa pe care o parcurg până la şcoală este de 50 de kilometri. De asemenea, sunt şi cazuri în care microbuzul şcolar nu poate acoperi în totalitate solicitările de transport şi unii dintre elevii de la şcolile generale sunt nevoiţi să folosească transportul în comun.

Suma de care ar avea nevoie judeţul Harghita pentru decontarea lunară a cheltuielilor cu naveta se ridică la 350.000 de lei. AGERPRES