clasa_preg.jpgAproximativ un sfert din unităţile de învăţământ din judeţul Teleorman nu au în prezent autorizaţie sanitară de funcţionare.

Potrivit directorului Direcţiei judeţene de Sănătate Publică (DSP), Mioara Comana, anul trecut, peste 90 de unităţi şcolare, dintre care 12 şcoli generale, 82 de grădiniţe din mediul rural şi alte cinci grădiniţe din mediul urban, nu au primit autorizaţie sanitară de funcţionare. Din cele 12 şcoli neautorizate în 2013, până în prezent doar patru au primit autorizaţie. Autorizarea se face pe baza unei declaraţii pe proprie răspundere a conducerii unităţii de învatamânt din care să reiasă că sunt îndeplinite condiţiile cerute de lege în acest sens, respectiv grup sanitar racordat la sistemul de apă şi canalizare, fie centralizat, fie propriu şi mai nou, centrală termică.

Conform directorului DSP, lipsa apei curente şi a canalizării reprezintă principalele probleme pentru care şcolile şi grădiniţele din judeţ nu primesc aviz favorabil. În Teleorman sunt aproximativ 400 de unităţi de învăţământ.

În perioada 16-23 septembrie, DSP Teleorman va efectua controale în toate unităţile de învăţamânt pentru a verifica dacă sunt sau nu respectate condiţiile prevăzute de lege. AGERPRES