Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar (ARACIP) va organiza, în perioada 11 – 15 octombrie, la Bucureşti, o vizită de studiu pentru 10 persoane cu funcţii de decizie din domeniul educaţional – directori şi inspectori şcolari – din 5 ţări europene – Spania, Franţa, Polonia, Belgia, Germania.

Potrivit unui comunicat de presă al MECTS remis vineri, vizita urmăreşte schimbul de experienţă pe tema mecanismelor şi instrumentelor de asigurare a calităţii în învăţământ. Vizita, atribuită ARACIP spre organizare de către Centrul European pentru Formare şi Dezvoltare Profesională, centru de referinţă pentru educarea şi formarea profesională în cadrul Uniunii Europene, a fost inclusă în catalogul vizitelor de studiu 2010-2011 şi se va constitui într-un forum de discuţii, schimburi de idei şi oportunităţi de învăţare reciprocă, în jurul conceptelor de autonomie, evaluare, asigurarea calităţii.

Programul diversificat al vizitei îşi propune să acopere nevoia de informare a experţilor şi decidenţilor europeni în legătură cu sistemul educaţional din România, prin deplasări la trei unităţi de învăţământ de referinţă din Bucureşti, două publice şi una privată, respectiv Colegiul Naţional „Sfântul Sava”, Colegiul „Media” şi Colegiul UCECOM „Spiru Haret”. Acest tip de activitate urmăreşte creşterea şi îmbunătăţirea fluxului de informaţii între statele membre ale Uniunii Europene, constituind, de altfel, o componentă de învăţare pe tot parcursul vieţii, susţine MECTS. AGERPRES