iosifescu serban.jpgPreşedintele Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar (ARACIP), Şerban Iosifescu, a declarat, joi, că proiectul legii educaţiei nu prevede profesia de formator didactic, deşi acest lucru ar trebui inclus în document.

Iosifescu a afirmat, în cadrul unei dezbateri pe legea educaţiei, că ARACIP doreşte să fie introdusă în proiectul de lege obligativitatea evaluărilor periodice ale unităţilor şcolare până în anul 2012, precum şi un sistem naţional de indicatori, iar definirea acestora să fie prinsă ca atribuţii ale MECTS.

La rândul său, reprezentanta organizaţiei „Salvaţi Copiii”, Mihaela Manole a subliniat necesitatea prezenţei în fiecare şcoală a asistenţilor sociali. Ea consideră că este necesar ca în consiliile de administraţie ale unităţilor şcolare şi elevii să fie reprezentaţi. De asemenea, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor, Fabian Terişcă, este de părere că statutul elevului trebuie să fie anexat proiectului legii educaţiei.

Preşedintele executiv al Federaţiei Sindicatelor ”Spiru Haret”, Marius Nistor, a menţionat că este foarte important ca studenţii şi elevii să fie consideraţi parteneri ai cadrelor didactice şi ai Ministerului Educaţiei şi nu „beneficiari”. El a mai afirmat că infrastructura în unele judeţe nu permite trecerea clasei a IX-a la gimnaziu. AGERPRES