Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Preuniversitar (ARACIP) va organiza in perioada 10 decembrie – 15 ianuarie proceduri de selectie pentru 500 de formatori-consilieri, persoane-resursa la nivel local pentru inspectoratele scolare judetene si unitatile scolare.

Totodata, vor fi selectati 400 de experti evaluatori, in cadrul proiectului „Dezvoltarea sistemului national de management si asigurare a calitatii in invatamantul preuniversitar”, proiect cofinantat din fondul social european, prin programul operational pentru dezvoltarea resurselor umane, a declarat presedintele ARACIP, Serban Iosifescu.

El a spus ca de la 1 martie cei 500 de formatori vor putea incepe procesul de „formare”. La selectia formatorilor-consilieri pot participa cadre didactice cu abilitati de comunicare interpersonala, cunostinte de operare PC si disponibilitate de deplasare in interiorul judetului. „Se considera avantaje pentru candidati experienta si activitatea ca formator, cunostintele sau experienta in managementul si asigurarea calitatii in educatie, expertiza in evaluarea institutionala de programe sau proiecte”, a aratat Iosifescu.

Potrivit acestuia, formatorii-consilieri vor sprijini furnizorii de educatie in interpretarea, adaptarea si implementarea standardelor, metodologiilor si a celorlalte instrumente realizate in directia optimizarii proceselor de evaluare interna, asigurare si imbunatatire a calitatii. „Unul din obiectivele proiectului ARACIP este profesionalizarea personalului implicat in managementul si asigurarea calitatii, la nivel de sistem si de furnizori de educatie”, a explicat presedintele ARACIP.