aracis.jpgReprezentantii Agentiei Romane de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior sustin ca pana in anul 2011 ar putea fi evaluate toate universitatile din Romania iar incepand de la sfarsitul acestui an s-ar putea lucra cu noua metodologie de evaluare.

Potrivit reprezentantului ARACIS, Adrian Miroiu, in noua metodologie se va pune accent pe indicatorii de intrare, dar si iesire din procesul educational al universitatilor, ceea ce se intampla la iesirea din sistem si cate credite obtin studentii, rezultatul cercetarii, precum si numarul de absolventi.

Vor exista indicatori in sistemul de invatamant, la nivel universitar, precum si indicatori tertiari in ceea ce priveste programele de studiu, a precizat Miroiu. El a subliniat ca actuala evaluare se va face pana la finalizare dupa vechea metodologie. La randul sau, un alt reprezentant al ARACIS, Lazar Vlasceanu,a acuzat faptul ca aproximativ 60% dintre studenti muncesc in timpul facultatii temporar sau permanent, lucru care duce la scaderea performantelor de invatare.


„Nu exista nicio legatura intre ceea ce invata si ceea ce muncesc in cursul facultatii, acesti studenti anticipand ca se vor confrunta cu probleme mari mai tarziu si vor fi pierzatorii zilei de maine”, a apreciat Vlasceanu. El a subliniat ca se pune „mare pret” pe diploma obtinuta, si nu pe competente. AGERPRES