Aproximativ 40% dintre angajaţii din şcolile din judeţul Arad s-au înscris pentru a fi vaccinaţi anti-COVID-19, dintre care doar o treime a reuşit să obţină o programare pe platforma online dedicată.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad, toate unităţile şi instituţiile de învăţământ din judeţul Arad au luat măsuri necesare pentru asigurarea accesului personalului didactic, didactic auxiliar şi nedidactic la programul de vaccinare.

Fiecare şcoală a desemnat o persoană responsabilă cu înregistrarea unităţii de învăţământ preuniversitar pe platforma alocată campaniei de vaccinare, a înregistrat şi programat pentru vaccinare personalul angajat care a optat pentru a primi serul.

În total, 2.056 de angajaţi au fost înregistraţi ca doritori, din care 1.616 sunt cadre didactice, 155 sunt din categoria personalului didactic auxiliar şi 288 sunt personal nedidactic.

Totuşi, conform ISJ, doar 1.454 de angajaţi au obţinut o programare pentru vaccinare, dintre care 1.138 sunt cadre didactice.

La nivelul judeţului Arad există aproximativ 5.000 de persoane angajate în sistemul preuniversitar. AGERPRES