Cinci contracte de finanţare pentru reabilitarea şcolilor din comunele Conop, Dieci, Ghioroc, Sintea Mare şi Şiria au fost semnate marţi la Consiliul Judeţean (CJ) Arad.

„Finanţarea nerambursabilă se acordă în cadrul axei prioritare 3 ‘Îmbunătăţirea infrastructurii sociale’ şi a domeniului major de intervenţie 3.4 ‘Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale preuniversitare, universitare şi a infrastructurii pentru formare profesională continuă’ al Regio – Programul Operaţional Regional (Regio-POR) – cel de-al doilea apel de proiecte”, a precizat Andreea Dineţ, purtător de cuvânt al CJ Arad.

Contractele au fost semnate de Nicolae Ioţcu, preşedintele CJ Arad şi Sorin Maxim, directorul general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Vest, Organism Intermediar pentru Programul Operaţional Regional în Regiunea Vest, la eveniment fiind prezenţi şi reprezentanţii celor cinci comune ale căror şcoli urmează să fie reabilitate cu fonduri europene.

„Cele cinci proiecte pentru care au fost semnate contractele de finanţare vizează reabilitarea clădirilor în care îşi desfăşoară activităţile instituţiile de învăţământ, adaptarea acestora la standarde europene prin creşterea gradului de siguranţă şi confort şi o creştere a gradului de acces pentru persoanele cu nevoi speciale. Implementarea acestora se va face pe parcursul a 14 luni pentru şcolile din comunele Conop, Ghioroc, Sintea Mare şi Şiria, respectiv pe parcursul a 12 luni pentru şcoala din comuna Dieci. Valoarea totală ale acestor proiecte de reabilitare se ridică la 4.100.400,49 lei, din care finanţările nerambursabile acordate prin semnarea contractelor de finanţare, reprezintă 3.041.887,93 lei. Ca urmare a implementării acestor proiecte, se estimează că un număr de 1.023 de elevi vor beneficia de rezultatele obţinute”, a adăugat purtătorul de cuvânt al CJ Arad. AGERPRES