Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Argeş a decis înlocuirea din funcţie a 39 dintre directorii şi directorii adjuncţi de unităţi de învăţământ, ale căror contracte de management au expirat la începutul acestei luni.

„Toate numirile au fost făcute prin decizia inspectorului şcolar general, cu avizul consiliului de administraţie al IŞJ. (…) Din cele 145 de numiri, atâtea s-au făcut, 39 sunt noi numiri, restul sunt continuări ale activităţii manageriale, ceea ce înseamnă sub o treime din numărul directorilor”, a declarat inspectorul şcolar general Elena-Liliana Murguleţ.

Ea a precizat că în acest an urmează să fie organizate concursuri pentru posturile de conducere vacantate ca urmare a expirării contractelor de management.

„În data de 9 ianuarie au încetat contractele de management pentru directorii cu concurs care s-a desfăşurat în noiembrie 2016. (…) Tot la această dată expiră şi contractul economico-financiar pe care fiecare director de şcoală îl încheie cu reprezentantul unităţii administrativ-teritoriale. (…) Prevederile legale (…) spun că, în cazul în care se vacantează o funcţie de director sau de director adjunct, se asigură o conducere interimară până la organizarea unui concurs sau până la sfârşitul anului şcolar. Noi ştim sigur că în cursul acestui an se vor organiza concursuri”, a precizat Elena-Liliana Murguleţ.

Conform acesteia, printre cei înlocuiţi din funcţie se numără directori şi directori adjuncţi de colegii naţionale, licee, şcoli generale şi grădiniţe. AGERPRES