danubius_expozitie.jpgSalonului Literar Axis Libri de la Biblioteca „V.A. Urechia”, Galati, a gazduit saptamana trecuta expozitia de pictura „Aldyn si arta realitatii”, al carei autor este un student al Universitatii „Danubius” din Galati.

Alexandru Danila este numele pictorului si este student in anul III la Facultatea de Relatii Internationale si Studii Europene din cadrul Universitatii Danubius. Sub pseudonimul de Aldyn, pictorul a primit numeroase pareri favorabile la adresa artei sale, atat din partea scriitorilor si artistilor plastici galateni invitati la vernisaj cat si din partea colegilor de facultate si a directorului Bibliotecii „V.A Urechia” Ilie Zamfir.

Cuvantul de inceput al vernisajului, a fost tinut de Alina Chesca, lector universitar doctor la Universitatea „Danubius”, care i-a incurajat talentul extraordinar pe perioada studentiei si a sprijinit toate expozitiile facute la Universitatea Danubius.

Anul 2010 va fi un an bogat pentru tanarul pictor, de numai 21 de ani, deoarece isi propune sa realizeze o serie de proiecte. El urmareste atat lansarea unei carti de teorie muzicala, la editura Universitatii Danubius cat si a unui album de arta in care va combina arta realitatii cu elemente onirice. Lansarea este programata pentru luna martie a anului viitor si va fi alaturata unei expozitii de portrete de inspiratie suprarealista.


Articol realizat de Ana Olaru