Academia de Studii Economice din București a încheiat un Acord de parteneriat cu Școala de Ospitalitate din Lausanne (Elveția), „cea mai prestigioasă” școală din lume în domeniul turismului și ospitalității.

Rectorul ASE, prof. univ. dr. Nicolae Istudor, și prof. Michel Rochat, CEO al Școlii de Ospitalitate din Lausanne, au semnat, la Lausanne, Acordul de parteneriat între ASE și cea mai prestigioasă școală din lume în domeniul turismului și ospitalității. La ceremonie au fost prezenți prof. univ. dr. Marius Profiroiu, prorector Relații Internaționale al ASE, Andre Witschi, president of the Board of Governors, alte personalități din conducerea școlii„, se arată într-un comunicat de presă al ASE.

Potrivit sursei citate, parteneriatul constituie o formă de cooperare academică și științifică, concretizată în organizarea și desfășurarea în România, în comun de către ASE și Școala de Ospitalitate din Lausanne, a unui program de studii postuniversitare în Managementul Strategic al Ospitalității.

Programul va avea o durată totală de 36 de zile (198 de ore) de formare în domeniul ospitalității și al industriei hoteliere, asigurate de specialiștii de la Școala din Lausanne și ASE. Cursanții interesați pot urma, după absolvire, un modul opțional de 5 zile, desfășurat la Școala din Lausanne.

Totodată, absolvenții programului de studii postuniversitare vor primi un certificat de atestare a competențelor profesionale, recunoscut de Ministerul Educației Naționale din România și un certificat de educație executivă eliberat de Școala de Ospitalitate din Lausanne. AGERPRES