Academia de Studii Economice din Bucuresti a anuntat luni, intr-un comunicat de presa, deschiderea primului Centru Cultural Rus din Romania, menit sa sprijine cadrele didactice, doctoranzii, studentii si alti doritori in studierea limbii ruse, sa faciliteze cunoasterea elementelor de cultura si civilizatie rusa clasica si contemporana.

Totodata, centrul va contribui la cunoasterea vietii actuale din Rusia, la optimizarea comunicarii interculturale cu specific pentru mediul de afaceri, la extinderea contactelor si schimburilor culturale si stiintifice dintre reprezentantii celor doua tari.

Primul Centru Cultural Rus din Romania este gazduit de Academia de Studii Economice din Bucuresti, ca urmare a colaborarii dintre ASE si Fundatia Russkiy Mir – Lumea rusa – prestigioasa organizatie cu peste 40 de centre in toata lumea, in tari precum SUA, Japonia, Belgia, China, Anglia, Germania s.a.


Festivitatea deschiderii oficiale are loc vineri, 4 decembrie, in prezenta delegatiei Fundatiei Russkiy Mir, precum si a ambasadorului Federatiei Ruse in Romania, Alexandr Churilin, diplomati ai ambasadelor Belarus, Kazahstan si Ucraina la Bucuresti, reprezentanti ai mediului de afaceri – Camera de Comert Romano-Rusa, ANEIR, Lukoil si altii, reprezentanti ai Universitatii Bucuresti si Babes-Bolyai, reprezentanti ai diverselor asociatii culturale si de prietenie romano-ruse, delegatiei comunitatii rusilor lipoveni, condusa de deputatul Miron Ignat, precum si un mai vechi prieten al relatiei romano-ruse, generalul-ambasador Dumitru Prunariu. Festivitatea va contine, de asemenea, momente artistice traditionale romanesti si rusesti. AGERPRES