ase bucrestii.jpgAcademia de Studii Economice va organiza joi o conferinţă care marchează debutul aniversării a 100 de ani de existenţă a celebrei şcoli de înalte studii economice din România.

Potrivit unui comunicat de presă al ASE, conferinţa este prima dintr-un ciclu de prelegeri, “ASE 100”, care se constituie ca o suită de dezbateri pe teme majore cu personalităţi din domeniul economic, adresate întregii comunităţi universitare, care se vor organiza lunar, pe tot parcursul anului universitar. Vor susţine discursuri academicianul Mugur Isărescu, guvernatorul BNR şi prof. univ. dr. Pavel Năstase, rectorul ASE.

Regele Carol I al României semna pe 6 aprilie 1913 Decretul de înfiinţare a Academiei de Înalte Studii Comerciale şi Industriale, Academia de Studii Economice de astăzi.
Seria evenimentelor dedicate Centenarului ASE continuă cu Senatul festiv din 3 aprilie 2013 care va aduce laolaltă, în superba Aula Magna, absolvenţi renumiţi, studenţi, profesori, diplomaţi, rectori şi decani ai unor şcoli superioare de prestigiu din lume, precum şi preşedinţii României şi personalităţi marcante ale comunităţii de afaceri. Seara, la Ateneul Român, se va desfăşura un concert aniversar al Cameratei Regale.

De asemenea, în aceeaşi zi vor avea loc inaugurarea Muzeului ASE, dezvelirea plăcii memoriale ASE 100 pe clădirea din Piaţa Romană, un vernisaj de expoziţii outdoor, precum şi vernisajul expoziţiei de pictură Viorel Mărginean. AGERPRES