ardaf_logo.jpgIstoria poliţei CAMINUL de la ARDAF continuă cu succes şi în anul 2011, la peste 10 ani din momentul lansării. Elementele inedite ale Poliţei CAMINUL au fost remarcate de clienţi, analişti ai pieţei de asigurări din România şi presa de specialitate chiar de la lansarea pe piaţă, Poliţa CAMINUL primind premiul Produsul Anului în 2001, pentru cel mai performant produs de asigurări generale.

În anul 2011, Poliţa Căminul continuă să ofere o largă protecţie clienţilor săi, reunind într-un singur pachet 3 forme de asigurare: asigurarea pentru locuinţă şi conţinutul acesteia, asigurarea de răspundere civilă şi asigurarea de accidente.

„Asigurarea facultativă a locuinţei, Căminul este unul dintre cele mai bune produse din piaţă. Pe lângă o gamă variată de riscuri acoperite, oferim asiguraţilor o serie de avantaje suplimentare. Spre exemplu, prin poliţa Căminul, în cazul producerii unuia dintre riscuri, Ardaf asigură clientului plata chiriei pentru o locuinţă temporară şi plăteşte eventualele venituri pe care proprietarul le obţinea din închirierea locuinţei, până la reconstrucţia acesteia. De asemenea, Căminul acoperă costurile pentru refacerea documentelor de identitate, dacă este cazul. Iar pentru daunele produse de inundaţii provenite de la conductele de apă sau incendii de mici proporţii (a căror valoare nu depăşeşte suma de 800 de lei), clientul este despăgubit pe loc de către Inspectorul de Daune care constata avariile” ne-a prezentat Stanislav Uma, Director General şi Preşedinte al Consiliului de Administraţie al companiei Ardaf, atuurile poliţei CAMINUL.

Poliţa CAMINUL acoperă următoarele riscuri:

1. Locuinţă şi conţinut

Obiectul asigurării:

– clădiri si alte constructii avand destinatia de locuinta

– garaje, piscine, saune, pivnite, spalatorii, magazii, soproane, imprejmuiri si alte constructii anexe gospodaresti

– instalatii de apa, gaz, electricitate, canalizare, centrale termice proprii sau instalatii de climatizare situate in interiorul spatiilor asigurate

– amenajari constructive, utilitare sau artistice speciale: seminee, sobe de teracota speciale cu valoare deosebita, vitralii, pereti cortina, picturi murale si altele asemenea.

Se pot asigura bunurile din perimetrul asigurat care apartin fie dumneavoastra, fie persoanelor care locuiesc cu dumneavoastra.

Riscuri asigurate:

– incendiu

– trasnet

– explozie

– pagube datorate prabusirii peste bunurile asigurate a unui aparat de zbor pilotat

– pagube produse cladirii prin coliziunea cu un autovehicul

– boom-ul sonic

– inundatie

– evenimente naturale

– caderea de corpuri pe cladirea asigurata

– avarierea accidentala a conductelor

– vandalism, greve, actiuni ale unor grupuri rauvoitoare

– cutremur de pamant

– prabusire si alunecare de teren

– furt prin efractie si acte de talharie

In plus, asigurarea include:

-cheltuieli pentru stingerea incendiului

-cheltuieli pentru limitarea sau reducerea pagubei

-cheltuieli de curatare a locului de resturi

-cheltuieli pentru expertiza daunelor

-cheltuieli pentru proiectare

-cheltuieli pentru reintoarcerea din concediu

-cheltuieli de limitare a consecintelor spargerii unei conducte

-chiria unei locuinte temporare

-pierderea veniturilor din inchiriere

-cheltuieli pentru refacerea documentelor de identitate

-produse alimentare aflate in refrigerare

Suma asigurată

Suma asigurata se va stabili pe baza valorii declarate de dumneavoastra si agreata de ARDAF. Suma asigurata prevazuta in polita de asigurare poate fi:

– valoarea de inlocuire (din nou)

– valoarea de piata

– valoarea reala

2. Raspundere civila

Prin incheierea asigurarii CAMINUL, ARDAF va acorda gratuit protectie pentru cazurile in care, prin fapte de neglijenta sau imprudenta produse in locuinta dumneavoastra, cauzati daune materiale sau vatamari corporale unor terte persoane (inclusiv vecinilor), daune pe care, potrivit legii, trebuie sa le despagubiti.

ARDAF va acorda despagubiri si pentru daunele materiale sau vatamarile corporale produse de persoanele care locuiesc si gospodaresc cu dumneavoastra, precum si pentru prejudiciile provocate de bunurile si animalele aflate in paza dumneavoastra, inclusiv pentru prejudicii produse de ruina edificiului.

In limita sumei asigurate, ARDAF despagubeste si eventualele cheltuieli de judecata ocazionate de procesele civile daca, in calitate de asigurat, sunteti chemat in judecata de tertul pagubit pentru recuperarea prejudiciului suferit.

3. Accidente de persoane

ARDAF acorda despagubiri pentru cazurile de invaliditate permanenta sau deces din accidente suferite de dumneavoastra si de persoanele care locuiesc si gospodaresc impreuna cu dumneavoastra in perimetrul asigurat.

Accidentele cuprinse in asigurare sunt urmatoarele evenimente subite provenite din afara si fara vointa dumneavostra: explozia, prabusirea/alunecarea de teren, lovirea, inteparea, taierea, caderea, alunecarea, atacul din partea altei persoane sau a unui animal, trasnetul, electrocutarea, arsura, degerarea, inecul, intoxicarea subita, otravirea, asfixierea subita, infectia accidentala, accidentele produse ca urmare a circulatiei mijloacelor de transport sau din cauza accidentelor produse acestora, cele provocate de functionarea sau folosirea masinilor, aparatelor, instrumentelor, sculelor sau armelor.

Despre ARDAF

Compania ARDAF este activă pe piaţă din anul 1992 şi s-a poziţionat chiar de la început în elita asiguratorilor din România. Asigurare Reasigurare Ardaf S.A. a fost prima companie de profil autohtonă certificată în sistemul de Management al calităţii ISO 9001:2000, încă din anul 2003.

La începutul anului 2007 compania a fost preluată de catre Fondul de investiţii PPF Investments Group, unul din liderii pieţelor financiare şi de asigurări din Europa Centrală şi de Est şi din Asia. Compania este listată pe piaţa RASDAQ din anul 2002, simbolul acţiunilor sale fiind ARDF.

ARDAF este membru fondator al Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR), al Biroului Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR) şi al PAID – Polul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale.

Reprezentanţii Generali Group în România au anunţat la începutul anului 2011 intenţia Grupului de a uni cele două companii deţinute pe piaţa locală, Generali Asigurări şi Ardaf. Generali România Asigurare Reasigurare S.A este numele vizat pentru noua entitate, care va funcţiona pe piaţă cu două mărci independente, Generali şi Ardaf. Fuziunea va consolida poziţia Grupului Generali în România şi va conferi noii entităţi avantaje competitive superioare.