Începând cu 18 ianuarie, asociația non-guvernamentală All Grow lansează un nou proiect de inovare socială ce se adresează comunităților rurale din județele Vrancea, Bacău, Buzău, Brăila și Galați.

Obiectivul principal al proiectului este crearea unui ecosistem de colaborare format din elevi, profesori și membri ai comunității, având ca scop creșterea participării și a implicării civice a tinerilor cu ajutorul metodei design thinking, facilitate de profesori. Elevii vor colabora cu comunitatea locală și vor construi soluții la problemele comunitare pe care le identifică. Proiectul este derulat cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Pe termen lung, inițiativa își propune să reinventeze rolul școlii în comunitate și să o transforme într-un centru de inovare socială și participare civică. Cei interesați pot afla mai multe și se pot înscrie pe site-ul proiectului: www.scoalanucleu.org

,,Credem în rolul esențial pe care îl au tinerii și copiii în construcția viitorului. Cu toate acestea, sistemul educațional are un rol esențial în a oferi cunoștințe și abilități necesare participării active. În consecință, implicarea civică este pentru tineri mai mult un concept abstract, ce nu are nimic de-a face cu ei, nu un mod de a se comporta și de a se implica în mod activ în comunitatea din care fac parte. Este momentul să schimbăm acest lucru”, spune Mădălina Bouroș, fondator All Grow.

Programul este dedicat profesorilor din județele Vrancea, Bacău, Buzău, Brăila și Galați, venind ca o oportunitate de dezvoltare profesională în special pentru profesorii tineri, cu vârsta sub 35 de ani. Aceștia sunt invitați să se înscrie în proiect completând formularul de pe pagina https://www.scoalanucleu.org/inscriere. După completarea formularului și procesul de preselecție, profesorii vor beneficia de o sesiune de pregătire de trei zile, de un ghid de implementare folosind metode inovatoare de predare și de sprijin specializat pe tot parcursul implementării programului.