Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC) susţine, într-un comunicat de presă, că securitatea elevilor în şcoli nu este asigurată corespunzător şi solicită tragerea la răspundere a vinovaţilor în cazul elevului agresat de persoane adulte pe holul Şcolii Gimnaziale nr. 28 „Dan Barbilian”.

Potrivit liderului AEC, Alexandru Manda, incidentul înregistrat marţi la Şcoala Gimnazială nr. 28 este „extrem de grav” şi ridică mari semne de întrebare „cu privire la capacitatea unităţilor de învăţământ de a asigura securitatea fizică a elevilor”.

„Conducerea unităţii se face direct răspunzătoare de cele întâmplate, iar în acest sens solicităm IŞJ şi MEN să demareze de urgenţă o anchetă şi să sancţioneze în temeiul legii persoanele vinovate de producerea incidentului. (…) Este extrem de grav faptul că nişte persoane din exterior au putut intra libere în şcoală, lovind cu brutalitate un elev pe hol, în văzul altor copii. Acest incident nu are nicio legătură cu modul în care ar trebui să arate o unitate de învăţământ în anul 2018, reprezentând rezultatul refuzului constant al Primăriei Municipiului Constanţa de a asigura paza unităţilor de învăţământ. Solicit primarului Decebal Făgădău ca, în proxima şedinţă de Consiliu Local, să pună ordinea de zi un proiect de hotărâre în acest sens, pentru ca astfel de evenimente să nu mai aibă loc”, a subliniat, în comunicatul de presă, preşedintele AEC, Alexandru Manda.

Poliţiştii constănţeni cercetează un caz de agresiune petrecut în incinta Şcolii Gimnaziale nr. 28 „Dan Barbilian”, după ce au fost sesizaţi de directoarea instituţiei în legătură cu faptul că persoane adulte au exercitat acte de violenţă asupra unui elev, pe holul unităţii şcolare, informează Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de IPJ Constanţa, la data de 30 ianuarie, poliţiştii Secţiei 3 au fost sesizaţi de directoarea Şcolii Gimnaziale 28, Doina David, că un elev al respectivei unităţi de învăţământ ar fi fost agresat fizic, în pauza dintre cursuri, de două femei, în vârstă de 30, respectiv 37 de ani, mame ale unor colegi de clasă ai elevului agresat. AGERPRES