Cabinetele medicale din unităţile de învăţământ din Capitală vor fi informatizate, a declarat reprezentantul Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Turkes Ablachim.
„Avem un proiect care va fi pilot în România şi sunt sigură că va deveni un model de bune practici – vom informatiza toate cabinetele şcolare din şcolile bucureştene. Fiecare cabinet şcolar va avea calculator, imprimantă, iar programul informatic va permite centralizarea situaţiei medicale a tuturor copiilor. Părinţii vor fi înştiinţaţi prin sms sau mail dacă copilul lor s-a prezentat la doctor, pentru care motiv, ce recomandări a primit şi, de asemenea, părinţii vor fi notificaţi prin aceleaşi metode de care spuneam despre campaniile pe care le realizăm, despre ce cursuri de educaţie pentru sănătate primesc, în aşa fel încât ei să poată verifica cunoştinţele primite de copii, să îi controleze şi în felul acesta dacă noi vom insista an de an copiii vor deprinde obiceiuri sănătoase: să se spele pe dinţi, să se spele pe mâini, să se ducă la doctor dacă observă ceva în neregulă”, a spus directorul medical al ASSMB.
Ea şi-a manifestat speranţa ca în luna aprilie a anului viitor să fie demarat acest proiect. „Sperăm ca în luna aprilie a anului viitor să putem demara acest proiect care este foarte complex şi implică inclusiv educaţia în domeniul informatic a personalului medical, acesta fiind un subiect delicat, pentru că îi punem să facă încă o meserie. În ceea ce priveşte componenta hardware aceasta o vom asigura, este un proces mai rapid de realizat”, a precizat medicul. AGERPRES