Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” organizează, în perioada 6-16 septembrie , o nouă sesiune de admitere la studii de licenţă şi master.

La studii de licenţă, vor fi disponibile în sesiunea de toamnă 313 de locuri de la buget şi 2700 de locuri cu taxă.

La studii de master, sunt scoase la concurs 48 de locuri fără taxă şi peste 1400 cu taxă – studii de zi şi studii la distanţă.

Toate informaţiile despre locurile rămase libere pentru admiterea din toamnă, conţinutul dosarului de admitere, specializări, taxe şi medii de admitere pot fi găsite pe site-ul http://admitere.uaic.ro.

Cele mai multe locuri fără taxă la studii de licenţă sunt la Facultatea de Fizică – 80 de locuri. Alte 57 de locuri sunt scoase la admitere de Facultatea de Matematică şi 47 de locuri la Facultatea de Litere. Oferta locurilor cu taxă este cea mai generoasă la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor, unde absolvenţii de liceu vor putea candida pe 575 de locuri cu taxă pentru studii la zi şi 510 de locuri cu taxă pentru studii la distanţă.

Pentru studii de master, absolvenţii de facultate pot candida pe locuri fără taxă la următoarele facultăţi: Educaţie Fizică şi Sport (4 locuri), Fizică (15 locuri), Geografie şi Geologie (11 locuri), Istorie (2 locuri), Litere (16 locuri). În ceea ce priveşte locurile cu taxă, cele mai multe sunt disponibile la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor (300 de locuri), urmată de Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei (135 de locuri) şi Istorie (86 de locuri).Admiterea se desfăşoară pe baza concursului de dosare, atât la studii de licenţă, cât şi la master.