Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR) desfăşoară, în perioada 4 februarie – 6 martie, o serie de ateliere educative şi de creaţie, care vor avea loc în fiecare zi de miercuri şi vineri, începând cu ora 11,00, informează un comunicat al Secţiei Relaţii cu Publicul a MNIR, transmis luni. Potrivit sursei citate, sub genericul „Atelierele primăverii” vor fi organizate două tipuri de acţiuni: „Mărţişorul creponat”, în perioada 4 – 27 februarie, şi „Mărţişorul micilor orfevrieri”, în perioada 11 februarie – 6 martie.

Cele două ateliere sunt destinate copiilor cu vârste cuprinse între 6 şi 12 ani care doresc să creeze propriile mărţişoare din hârtie creponată sau material FIMO, pe care să le poarte sau să le ofere ca simbol al primăverii.

Atelierul „Mărţişorul creponat” se desfăşoară în zilele de 4, 6, 13, 18, 20 şi 27 februarie, costul unui bilet de participare fiind de 14 lei, în timp ce atelierul „Mărţişorul micilor orfevrieri” are loc în zilele de 11 şi 25 februarie, respectiv 4 şi 6 martie, costul unui bilet de participare fiind de 15 lei.
Înscrierile se fac cu cel puţin două zile înainte de data în care va avea loc atelierul, telefonic, la numărul 021.315.82.07/interior 1008, sau prin e-mail, la adresa pr.mnir@gmail.com. Pentru desfăşurarea în condiţii optime a atelierelor, numărul de participanţi este cuprins între 10 (minim) şi 20 (maxim) de persoane.

În cadrul atelierelor, participanţii se vor bucura de o vizită ghidată gratuită, la alegere, într-una dintre expoziţiile permanente „Tezaur Istori” sau „Copia Columnei lui Traian”, mai informează MNIR. AGERPRES