Seful Inspectoratului Scolar Suceava, Petru Carcalete, a anuntat ca s-au editat brosurile privind admiterea in licee si scolile de arte si meserii din judetul Suceava, impreuna cu metodologia de admitere.
Conducerea fiecarei scoli in parte are obligatia de se ocupa, prin dirigintii claselor a VIII-a, de instructajul parintilor si al elevilor in legatura cu completarea fiselor de admitere.

Carcalete a spus ca nu doreste sa mai existe reclamatii in acest sens, cum s-a intamplat in ceilalti ani. „Ordinea completarii fisei de admitere este pe orizontala, si nu pe verticala, cum multi dintre elevi si parinti au procedat anul trecut, deoarece nu li s-a explicat suficient de bine ce au de facut”, a precizat seful Inspectoratului Scolar.

In acest an, brosurile pentru admiterea la licee si scoli de arte si meserii au fost editate in 11.000 de exemplare, pentru care Inspectoratul Scolar a platit aproximativ 14.000 de lei. Inspectorul general scolar a afirmat ca valoarea sumei din acest an pentru editarea brosurilor este mult mai mica decat cea de anul trecut, deoarece foarte multe firme si-au prezentat oferta, iar in urma selectiei, a fost aleasa oferta cea mai ieftina.