bazin_scoala3.jpgPrimarul sectorului 1, Andrei Chiliman, a inaugurat, pe 7 aprilie, noile bazine de inot de la Scoala generala nr. 3 din Capitala. Potrivit edilului sef al sectorului 1, investitia s-a ridicat la 1.355.652,47 lei si s-a realizat cu fonduri de la bugetul local.
Chiliman a precizat ca lucrarile au demarat la sfarsitul lunii august 2007. Bazinele – unul de 493,30 metri patrati si unul de 181,10 metri patrati – sunt dotate cu instalatii de dezumidificare, ventilatie si incalzire cu radiatoare, grupuri sanitare si dusuri. De asemenea, pardoseala din sala bazinelor este prevazuta cu instalatie de incalzire prin pardoseala iar bazinele beneficiaza de instalatie de tratare cu clor a apei, schimbatoare de caldura cu placi, echipamente de intretinere a bazinelor, duze de aspiratie si refulare.

Potrivit lui Chiliman, bazinul de la Scoala nr. 3 a fost preluat in administrare de Primaria Sectorului 1, in urma cu doi ani, de la Ministerul Educatiei si Cercetarii. ”Din cauza lipsei fondurilor necesare intretinerii si modernizarii, acest bazin, construit in 1975, s-a degradat continuu si nu a functionat in ultimii patru ani. In lipsa unei baze corespunzatoare, elevii Clubului Sportiv Scolar (CSS) nr. 1 Pajura faceau antrenamente contra cost la diferite bazine de inot, in care isi puteau desfasura activitatea”, a spus Chiliman.

El a anuntat ca de la jumatatea lunii aprilie, majoritatea elevilor din sectorul 1 vor avea acces gratuit la bazinul de inot si activitatea sportiva se va desfasura pe baza unui program stabilit.

Referindu-se la costurile de intretinere ale bazinelor, primarul Chiliman a spus ca acestea nu sunt mici, dar vor fi suportate atat din bugetul DAIP, cat si din fonduri alocate de Primaria sectorului 1. ”La Budapesta exista 180 de bazine de inot. Cred ca pentru copiii nostri aceste eforturi financiare nu sunt semnificative. Daca altadata sportul era obligatoriu, acum acest lucru nu se mai intampla. Copiii trebuie sa faca sport pentru a creste sanatosi”, a mai adaugat Chiliman.

Edilul sectorului 1 a anuntat ca un alt proiect al Primariei il reprezinta amenajarea, pana la sfarsitul anului 2009, a unui bazin olimpic de 50 de metri la Colegiul tehnic Media si unui bazin de inot de 33 de metri la Liceul ”Nicolae Iorga”.