Liceenii câştigători ai concursului de ştiinţe ”Eroii viitorului”, al cărui scop a fost promovarea chimiei, fizicii şi biologiei în rândul elevilor, au fost premiaţi joi în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Facultatea de Chimie Aplicată şi Ştiinţa Materialelor.

”Obiectivul nostru a fost acela de a le oferi elevilor şi profesorilor şansa de a aplica cunoştinţele dobândite la orele de ştiinţe. Materii precum fizica, chimia şi biologia uneori nu sunt foarte atractive sau sunt mai mult teoretice şi atunci noi ne-am dorit ca prin acest concurs să oferim şi partea practică pentru aceste materii, tocmai pentru a stârni curiozitatea elevilor şi eventual a lua în considerare o specializare în această direcţie”, a declarat Daniela Avarvare, PR manager la firma organizatoare a concursului.
Potrivit acesteia, echipele de liceeni care s-au situat pe primele trei locuri ale competiţiei au câştigat câte un voucher pentru dotarea laboratorului de chimie din instituţia de învăţământ ale cărei cursuri le urmează: la premiul I – 1.200 de euro, premiul II – 900 de euro şi premiul III – 600 de euro. În plus, membrii echipelor au câştigat iphone-uri, aparate foto şi ipod-uri. La rândul lor, cei care s-au clasat pe locurile IV şi V au primit ceasuri inteligente şi mp4 playere.

În concurs au fost înscrise 44 de echipe, cu câte şase membri fiecare, din 40 de licee din peste 20 de judeţe ale ţării. AGERPRES