tompea_doru.jpgProfesorii și reprezentanții studenților în structurile de conducere ale Universității ”Petre
Andrei” din Iași au participat în această săptămână la prima dezbatere privind procedura pentru stabilirea modalității de desemnare a rectorului.

“Legea Educației fixează două proceduri de alegere a rectorului, iar comunitatea academică trebuie să decidă între acestea două. Prima se referă la alegerea tradițională, clasică, practicată acum în toate universitățile și cea de-a doua e o procedură antreprenorială, în care se regăsesc oameni de afaceri, societate civilă, oameni de cultură. Vom decide împreună ce variantă vom adopta”, a spus Rectorul UPA, Prof.univ.dr. Doru Tompea.

Prevederile legii au fost prezentate de juristul Marius Ostaficiuc, iar apoi Lector
univ.drd. Mark Bucuci, liderul Sindicatului salariaților de la UPA, a moderat dezbaterea. La dialog au participat și Președintele UPA, Conf.univ.dr. Sorin Bocancea, împreună cu
Cancelarul universității, Conf.univ.dr. Tudor Pitulac.

Pe 30 mai și pe 6 iunie vor mai avea loc încă două dezbateri pe aceeași temă, urmând ca pe 20 iunie profesorii și reprezentanții studenților să-și exprime părerea privind modalitatea de alegere a rectorului, prin vot secret, în cadrul referendumului organizat de universitate.

La finalul dezbaterii, Rectorul UPA, Prof.univ.dr. Doru Tompea și-a
prezentat, în fața comunității academice, raportul de activitate pe anul 2010. Documentul poate fi consultat și pe site-ul Universității ”Petre Andrei” din Iași