Universitatea ‘Aurel Vlaicu’ Arad (universitate de stat n.red.), aşteaptă studenţii să se înscrie în anul universitar 2015 – 2016, având la dispoziţie 34 specialităţi de licenţă, 22 programe de master în cele 9 facultăţi, plus două şcoli doctorale, una în Filologie, iar cealaltă în Teologie, informează rectorul prof univ dr Ramona Lile.

‘Astfel, pentru studiile de licenţă, avem aprobate 2.451 locuri, din care 574 sunt bugetare, iar pentru programele de masterat avem aprobate 1.420 locuri, din care 262 bugetare. De menţionat că pentru studiile de licenţă sunt alocate 5 locuri pentru candidaţi de etnie rromă şi respectiv 54 de locuri pentru candidaţi aparţinând comunităţilor româneşti din diasporă. De asemenea, UAV organizează şi studii universitare de doctorat în Filologie şi respectiv Teologie, pentru care locurile nu au fost încă comunicate’, a declarat, luni, prof univ dr Ramona Lile.

Potrivit sursei citate, înscrierile pentru Sesiunea I se fac în perioada 13 – 27 iulie, afişarea rezultatelor preliminare şi depunerea contestaţiilor urmând a fi făcută pe 28 iulie, iar afişarea rezultatelor finale pe 29 iulie, în vreme ce pentru Sesiunea a II-a înscrierile se fac în perioada 4-18 septembrie, afişarea rezultatelor finale urmând a se face în data de 20 septembrie.

Rectorul Ramona Lile a ţinut să menţioneze că potenţialii candidaţi din diasporă au la dispoziţie o singură perioadă de înscrieri, cea dintre 13-27 iulie.

‘Admiterea 2015 se face luând în considerare media de la examenul de bacalaureat pentru toate domeniile şi specializările celor 9 facultăţi’, a adăugat prof univ dr Ramona Lile. AGERPRES