reparatii_scoala.jpgEchipele de control ale Inspectoratului Şcolar Harghita şi ale Direcţiei de Sănătate Publică au început verificările în teritoriu pentru a vedea dacă unităţile de învăţământ sunt pregătire pentru prima zi de şcoală. Inspectorul şcolar general, Ferencz Salamon Alpar, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, că verificările vizează atât modul de pregătire a sălilor şi de dotare cu mobilier şi materiale didactice, cât şi dacă în şcoală s-au făcut lucrări de igienizare sau modernizare sau dacă s-au efectuat normările pe posturi.

De asemenea, verificări sunt efectuate, în această perioadă, şi de inspectori sanitari din judeţ. Ferencz Salamon Alpar spune că, spre deosebire de anii trecuţi, se constată o îmbunătăţire semnificativă a situaţiei referitoare la autorizarea sanitară a şcolilor.

El susţine că 90% dintre unităţile cu personalitate juridică au primit autorizaţie sanitară de funcţionare. Inspectorul şcolar general a precizat că nu există cazuri deosebite, în care elevii să nu poată începe cursurile noului an de învăţământ. Există câteva situaţii punctuale, generate de nefinalizarea lucrărilor de modernizare, care persistă încă de anul trecut, dar autorităţile au luat măsuri de rezolvare. AGERPRES