cornea_aurel.jpgSindicatele din învăţământ sunt decise să intre în grevă generală începând din data de 31 mai, dacă Executivul nu renunţă la măsurile de austeritate propuse, a declarat miercuri, la mitingul din Piaţa Victoriei, Aurel Cornea, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ.
”Sindicatele din învăţământ au avut o întâlnire şi s-a hotărât, fără niciun fel de rezervă, ca, din 31 mai, să se intre în grevă generală. Dacă se renunţă la aceste măsuri aberante, care duc la sărăcirea maselor, atunci renunţăm şi noi la proteste”, a spus Cornea.

Acesta a subliniat că, la mitingul din Piaţa Victoriei, confederaţiile sindicale şi-au propus să adune în jur de 40.000 de oameni, dar, conform datelor furnizate de autorităţi, numărul acestora este cu peste 10.000 mai mare, la acţiunea de protest participând oameni din diverse domenii de activitate – de la profesori la CFR-işti, de la pensionari la cadre din armată, de la jandarmi la cadre medicale.


”Pentru prima dată în ultimii 20 de ani s-a ajuns la o solidaritate a tuturor categoriilor socio-profesionale din sistemul bugetar şi nu numai”, a mai spus Cornea. Mii de sindicalişti din toate categoriile profesionale au protestat, miercuri, în Piaţa Victoriei, nemulţumiţi de măsurile de austeritate anunţate de Guvern. Acţiunea de protest s-a desfăşurat între orele 11,00 şi 13,00.AGERPRES