Autoritatile din Sfantu Gheorghe si-au premiat olimpicul international

szerzo_peter.jpgConsiliul local Sfantu Gheorghe a decis sa acorde un Premiu de Excelenta tanarului Szerzo Peter, care, saptamana trecuta a castigat medalia de aur la Olimpiada Internationala de Fizica din Mexic.

Tanarul, absolvent al Colegiului Teoretic “Szekely Miko’ din Sfantu Gheorghe, a optat pentru o bursa in Statele Unite ale Americii, fiind admis la Universitatea Princeton din New Jersey, ai carei profesori si fosti studenti au castigat de-a lungul timpului numeroase premii Nobel.

Lotul olimpic al Romaniei a obtinut cinci medalii, trei de aur si doua de argint, in cadrul celei de-a 40-a editii a Olimpiadei Internationale de Fizica, organizata in Mexic (Merida/Yucatan) in perioada 11- 19 iulie 2009, clasandu-se pe locul III. Alesii locali au decis, de asemenea, sa acorde anual cinci burse de excelenta pentru elevii din ultimul an de liceu cu rezultate exceptionale la invatatura.

In 2009 cuantumul bursei va fi de 2000 de lei, iar departajarea se va face in functie de media la invatatura din ultimii trei ani de liceu, la care se vor adauga puncte in plus pentru premii obtinute la concursuri si olimpiade nationale si internationale, participarea la diverse proiecte si actiuni de voluntariat.