vermesan_horia.jpgSeful Autoritatii de Sanatate Publica Timis, prof. dr. Horia Vermesan, le-a recomandat, miercuri, scolilor din judet sa se doteze cu masti medicale pentru prevenirea raspandirii gripei A/H1N1 in randul copiilor, in caz de nevoie.

„Abia acum incepe sezonul rece, iar riscul poate creste. Am recomandat scolilor sa se doteze cu asemenea masti, care vor putea fi utilizate rapid, daca apare vreun caz de gripa in colectiv”, a spus Horia Vermesan.

Pana in prezent, toate scolile din Timis au trecut prin controlul epidemiologic de inceput de an scolar, dar in nicio scoala nu a fost descoperit vreun astfel de caz. ASP a lansat recomandarea ca scolile sa se echipeze cu masti medicale, deoarece, odata cu instalarea sezonulului rece, creste posibilitatea de extindere a gripelor sau a virusilor. De la aparitia gripei noi, in judet au fost inregistrate 141 de cazuri suspectate, in final confirmandu-se doar 17 cazuri, in 16 dintre ele fiind vorba de persoane care au contactat virusul in strainatate. Toate cazurile au fost spitalizate pentru o perioada de sapte zile si tratate cu Tamiflu.

Daca in vreuna din scoli se va descoperi un numar de trei cazuri de gripa noua, se va impune inchiderea unitatii. Aceasta va ramane inchisa sapte zile, perioada in care elevii vor fi testati, din nou. Dupa aceasta perioada se va face o noua verificare si se va redeschide doar daca se va obtine avizul ASP. AGERPRES