Autorităţile din judeţul Sibiu nu au date privind numărul de elevi care au absentat de la cursurile online, din martie până în iunie, Instituţia Prefectului precizând, într-un comunicat, că săptămâna aceasta va fi emis un ordin privind prevenirea absenteismului şi abandonului şcolar.

„Siguranţa elevilor, abandonul şcolar şi absenteismul sunt unele dintre cele mai importante aspecte ce ţin de începerea unui nou an şcolar, pe lângă măsurile siguranţei sănătăţii publice. Copiii trebuie să se simtă în siguranţă la şcoală şi în drumul spre şi dinspre şcoală. Tocmai de aceea am luat măsurile care se impun pentru a oferi asta elevilor din judeţul Sibiu. Săptămâna aceasta, se va emite un Ordin de prefect pentru aprobarea concepţiei unitare pentru siguranţa în şcoli şi prevenirea absenteismului şi a abandonului şcolar, la nivelul judeţului Sibiu, care să cuprindă la Titlul I aprobarea Planului Teritorial Comun de Acţiune la nivelul judeţului Sibiu, pentru creşterea gradului de siguranţă al elevilor şi a personalului didactic şi prevenirea delincvenţei juvenile în incinta şi în zonele adiacente unităţilor de învăţământ preuniversitar, în anul şcolar 2020-2021, iar la Titlul II – aprobarea Planului de măsuri pentru prevenirea absenteismului şi a abandonului şcolar în anul şcolar 2020-2021. Ordinul se va transmite autorităţilor administraţiei publice locale”, a declarat prefectul judeţului Sibiu, Mircea Creţu.

Potrivit acestuia, la nivelul judeţului Sibiu, în anul şcolar 2019-2020, fenomenul de abandon a fost uşor redus faţă de anii şcolari precedenţi, respectiv 0,38%, fiind neşcolarizaţi un număr de 164 de elevi. În anul şcolar precedent procentul de abandon a fost 0,40%, cu un număr de 166 de elevi neşcolarizaţi.

În luna octombrie 2019, s-au înregistrat cele mai multe absenţe în judeţul Sibiu, cu 5,13 absenţe/elev, arată statistica Prefecturii Sibiu. Din martie până în iunie, nu există nicio bază de date centralizată care să arate câţi elevi nu au făcut şcoală online în pandemie.

„În perioada martie-iunie, cursurile s-au desfăşurat online şi nu există o bază de date centralizată privind absenţele”, se precizează în comunicatul Prefecturii Sibiu. AGERPRES