scoala neterminata.jpgDoar jumatate din scolile cu personalitate juridica din judetul Neamt au autorizatie sanitara de functionare, cu mai putin de o luna de zile inainte de inceperea noului an scolar.

Conducerea Inspectoratului Scolar a asigurat ca pregatirile pentru inceperea noului an de invatamant sunt in stadiu avansat de realizare, iar numarul unitatilor scolare autorizate va creste.

Deocamdata, in judet sunt 156 de unitati scolare cu personalitate juridica, din care 87 au la aceasta data autorizatie de functionare. Cele 156 de unitati scolare beneficiaza de 410 corpuri de cladire, din care doar 152 nu sunt inca autorizate, dar dintre acestea, pentru 65, s-a depus deja documentatia de autorizare.

‘In privinta lucrarilor de igienizare, curatenie si reparatie la cladirile scolilor si gradinitelor, acestea sunt realizate in proportie de 80%. Totodata, aprovizionarea cu combustibil pentru sezonul rece a reprezentat o preocupare majora, la 90% din scoli fiind deja rezolvata. De asemenea, realizarea claselor si repartizarea efectivelor de elevi este aproape finalizata’, a declarat inspectorul scolar general al judetului, Luminita Varlan. In judetul Neamt vor incepe anul scolar circa 100.000 de elevi.